Na mala vrata do trećeligaškog statusa

Na mala vrata do trećeligaškog statusa


 Pobedom u Gornjem Milanovcu nad tamošnjim Omladincem u baražnom susretu za popunu Prve lige Zapad - 41:22, prošle srede, Rukometno udruženje Radnički 1964 iz Kragujevca (što je tačan naziv kako je ovaj klub registrovan) uspelo je da izbegne početno igranje u „beton“ ligi i na mala vrata obezbedi makar trećeligaški status. 


 Isto je tri dana kasnije, u subotu, učinio i Goč iz Vrnjačke Banje, savladavši na svom terenu ekipu Sjenice, pa je tako napokon kompletiran sastav ove lige za predstojeću sezonu.


 I dok su se ovi timovi borili da uopšte nastupe u prvoligaškoj konkurenciji, ostali članovi Zapada već su odigrali prvo kolo. Tako je kraljevački Metalac izgubio kod kuće od Lokomotiveiz Lapova sa 22:26, a ostali rezultati su: Trepča (K. Mitrovica) - Mladost (Čačak) 28:34, Napredak (Kruševac) - Karađorđe (Topola) 27:35, Prva petoletka (Trstenik) - Beli Anđeo (Prijepolje) 29:19 i Arilje - Župa 54 (Aleksandrovac) 29:36. Neodigrani duel premijere, Goč - Radnički 1964, biće na programu u sredu, 5. oktobra.


 Pre toga, ekipu Radničkog 1964 očekuje doček aleksandrovačke Župe 54 ovog vikenda, u okviru drugog kola, kada će se sastati i Lokomotiva - Arilje, Beli Anđeo - Metalac, Karađorđe - Prva petoletka, Mladost - Napredak i Goč - Trepča.


 U ovakvoj konkurenciji, opšta je ocena, kragujevački sastav koji je uspeo da u svoje redove prevede dobar broj igrača superligaškog tima Rukometnog kluba Radnički, predvođen trenerom Draganom Študerom i predsednikom Stavrom Raškovićem, doskorašnjim sportskim direktorom „tigrica“, glavni je favorit da se već u prvoj godini postojanja domogne Super B lige. Koliko je to tačno, pokazaće i „prolazno vreme“, odnosno plasman po odigravanju poslednjeg jesenjeg kola, jedanaestog po redu, od 2. do 4. decembra 2016.