EKONOMAC – KOPERNIKUS 12:0

E, tako se to radi!

EKONOMAC – KOPERNIKUS 12:0

NEPUNIH dva minuta, trebalo je igračima Ekonomca, sedmostrukim prvacima Srbije, da već na startu sezone, u okviru prvog kola, protiv niškog Kopernikusa u kragujevačkoj hali „Jezero“, zatresu mrežu protivnika i na taj način otvore novu sezonu.

Tačno u 102. sekundi utakmice, to je pošlo za nogom Marku Pršiću. Dva minuta kasnije Miloš Stojković, postigao je prvi, od četiri pogodaka na ovom susretu, a onda su se, kao na traci, ređali i ostali golovi. Jovanović je u sedmom minutu, posle odlične lopte Rnića iz kornera povećao vođstvo na 3:0, novajlija iz niškog Kalče u redovima „studenata“ Radovanović, samo minut kasnije topovski je šutirao za 4:0, a tačku na goleadu, što se prvog poluvremena tiče, stavio je kapiten Simić, posle poigravanja sa odbranom gostiju u čemu mu je pomogao Pršić.

U nastavku utakmice, kada su svi mislili da će Ekonomac spustiti loptu, „studenti“ su dodali gas. U 26. minutu susreta, ponovo je Pršić bio u ulozi asistenta, a Stojković u roli golgetera. Isti igrač asistirao je i Radovanoviću za 7:0, a ova dva strelca u naredna dva minuta, kao da su se nadmetali ko će biti bolji. Stojković je povećao vođstvo svog tima tako što je oteo loptu odbrani Kopernikusa i matirao, ni krivog ni dužnog golmana Nišlija Stefanovića, na šta mu je Radovanović odgovorio efektnim „izbacivanjem“ iz igre protivničkog igrača za 9:0. Raspoloženi Pršić još jednom je odlično asistirao, ovog puta za drugi gol Jovanovića, da bi se dva minuta pre kraja u strelce upisao i Ramić. Tačku na katastrofu Kopernikusa u hali „Jezero“ stavio je najbolji strelac susreta Stojković, još jednom majstorijom, za konačnih 12:0.

Ovog vikenda na programu je drugo kolo Prve futsal lige Srbije, a Ekonomac će igrati u Sremskoj Mitrovici protiv novajlije u ovom rangu takmičenja, ekipe Deusa.

 

NOVI PAZAR – MAŠINAC 2:2

Za malo – ceo plen

 

KRAGUJEVAČKI Mašinac, novajlija u Prvoj futsal ligi Srbije, došao je do boda na svojoj premijeri u ovom rangu takmičenja. Mašinci su odigrali egal u Novom Pazaru protiv istoimene ekipe – 2:2.

Dobro su počeli „mašinci“ i već u četvrtom minutu preko Cvetkovića došli u vođstvo. Imali su prilike i Matović i Pajić da povećaju vođstvo svog tima, ali je, umesto toga, po nepisanom fudbalskom pravilu, stiglo izjednačenje Pazaraca, dva minuta pre kraja prvog poluvremena.

Drugo poluvremene, gotovo, kao preslikano prvo. Ponovo je Cvetković doveo Mašinac u novo vođstvo, ovog puta uz veliki posao koji je pre toga odradio Nikolić koji je oteo domaćim igračima loptu i proigrao svog igrača. Kragujevčani su, ponovo imali prilike da postignu gol, ali Aničić i Aksentijević nisu bili precizni. Tada su Pazarci zaigrali na sve ili ništa, sa igračem na terenu umesto golmana, ali je u tim trenucima na visini zadatka bio golman „mašinaca“ Đorović, koji je zaustavio svaki udarac protivničkih igrača. I kada se očekivao kraj, samo devet sekundi pre zvuka sirene, domaći fudbaleri uspeli su da poravnaju rezultat preko Redžovića. Ostaje žal za celim plenom, ali u Mašincu su, kako ističu, zadovoljni startom u prvoligaškoj sezoni.

Već sutra, u okviru drugog kola, Mašinac će u Kragujevcu dočekati tim niškog Kalče.