Odbojkaši putem fudbalera

Odbojkaši putem fudbalera

 POSLE pretvaranja Fudbalskog kluba Radnički 1923 u privredno društvo pod patronatom Skupštine grada, isto je urađeno i sa Odbojkaškim klubom Radnički.
Naime, na sednici gradske Skupštine usvojen je predlog o preuzimanju osnivačkih prava nad dvostrukim šampionom države, te se on preimenuje u „Muški odbojkaški klub Radnički“ d.o.o. Tako su odbojkaši promenili pravni oblik i iz udruženja, prerasli u sportsko privredno društvo. Preuzimanjem kluba grad namerava da obezbedi efikasnije poslovanje i napredak, uz podsticanje razvoja delatnosti i omasovljenje bavljenja sportom u mlađim uzrastima, kao i očuvanje dugogodišnje tradicije kluba.
Da li se na odbojkašima priča završava, ili će još neki klub potražiti „udomljenje“, ostaje da se vidi.
 

AMERIČKI FUDBAL
DIVLJI VEPROVI - INDIJANCI 50:3
Demonstracija sile

 OČEKIVANO, bez mnogo napora i ozbiljnijeg otpora sa druge strane, Veprovi su obezbedili još jednu borbu za pehar šampiona države. Rival u polufinalu plej ofa u Kragujevcu bila im je ekipa iz Inđije, a rezultat je samo tačan odraz razlike u kvalitetu dve ekipe. Kragujevčani su konačno stali na 50 poena, dok su dozvolili samo jedan fild gol. Po deonicama bilo je 22:0, 14:0, 7:3, 7:0.
Kao pravi šampioni, domaći igrači već na startu krenuli su snažno kako Indijancima ne bi na pamet pala pomisao o iznenađenju. Strahinja Stepović realizovao je pasove Daltona Olivera od 14 i 44 jarde, a u listu su se upisli Aleksa Stevanović i Stefan Đurić pretvaranjem za dva poena. Drugu deonicu ulaskom u zonu poena obeležili su Stepović i Loran Čimanga, treću Stefan Đurić hvatanjem od 28, a četvrtu Marko Karabaić vraćanjem intercepcije od 47 jardi.
Sve u svemu meč je bio nešto jači trening pred finale plej ofa, odnosno Srpskog super bola koje će se odigrati u Kragujevcu 8. ili 9. jula. Veprovima je to 12 pokušaj da se domognu titule, a rival je stari znanac, ekipa Vojvoda. Novosađani su u polufinalu, i to u Beogradu, savladali Vukove sa 33:7.