Osvetili se „Ćuranima“

Osvetili se „Ćuranima“

FUDBAL - PRVA LIGA SRBIJE

 JAGODINA - Stadion: Gradski. Gledalaca: 400. Sudija: Nemanja Gajdobranski (Novi Sad). Strelci: Amani u 21, Ilić u 44. i Đurđević u 74. Minutu. Žuti kartoni: Ristić, Miladinović, Ivaljanin (Jagodina), Vićentijević, Vidović (Radnički 1923)

JAGODINA: Stojanović, Vlajković, Ristić (od 62. minuta Ivljanin), Paunović, Jovančić, Ajuru, Martins, Miladinović (od 68. minuta Dimtrijević), Milošević, Stoičev (od 56. minuta Milovanović), Sekulić.

RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, Miljuš, Ilić, Petrović, Nedović, Vidović, Đurđević, Vićentijević (od 70. minuta Lukić), Ivković (od 86. minuta Andrić), Amani (od 82. minuta Dragačević).

GOTOVO punih šest godina je trebalo da prođe, pa da kragujevački Radnički, tek u desetom međusobnom susretu ove dve ekipe, pobedi Jagodince. I to ubedljivo. I na njihovom terenu.

U prethodnih devet susreta, od 27. novembra 2011. godine, kada su bili još članovi tadašnje Jelen super lige Srbije, “crveni” nisu ni jednom pobedili “ćurane”, igrali su četiri puta na svom stadionu nerešeno, isti toliko puta su poraženi u Jagodini, a poraz, ubedljiv, pretrpeli su pred svojim navijačima i u Kupu Srbije, rezultatom 3:0 (29. oktobar 2014. godine, prim. aut.). Uz to, postigli su samo dva, a primili devet pogodaka.

Baš zato, sve što se dešavalo prošle nedelje na Gradskom stadionu u Jagodini, u pravoj meri je anuliralo sve navedeno, i što je najbitnije, u ovim novim fudbalskim vremenima (kakva god da su), donelo radost kragujevačkim, ne samo fudbalerima, već i navijačima i ljubiteljima Radničkog.

Jagodince je načeo mladi Herve Bostan Amani, napadač iz Obale Slonovače, u 21. minutu utakmice, kada je u padao šutirao sa nekih 15 metara, lopta je na svom putu ka golu zakačila jednog odbrambenog igrača domaćina i tako prevarila golmana Jagodinaca. Isti igrač bio je akter i kod drugog gola za Radnički, koji je postignut minut pre odlaska na odmor. Odlično je izveo korner sa leve strane, Petrović je lepo vratio na peterac, odakle je Ilić precizno smestio u mrežu “ćurana”.

Pokušali su Jagodinci u drugom poluvremenu da postignu pogodak, imali su i par izglednih prilika, ali je tačku na ovaj susret stavio Đurđević, posle oduzete lopte i asistencije njegovog saigrača Lukića. Imali su Kragujevčani još nekoliko prilika da ubedljivije savladaju domaćina, pa čak i prekršaj za najstrožu kaznu minut pre kraja utakmice, ali se sudija Gajdobranski iz Novog Sada nije oglasio tom prilikom.

Sve kada se sabere, a gledajući dosadašnji učinak i stanje na tabeli Prve lige Srbije, Radnički je trenutno vredan hvale, a koliko je zaista spreman ove sezone potvrdiće derbi u subotu, kada na “Čika Daču” stiže jedna, možda, od najkvalitetnijih ekipa u ligi, beogradski Sinđelić. To će, smatraju u ovdašnjem prvoligašu, biti i dovoljna pozivnica za sve ljubitelje fudbala u Kragujevcu, da se okupe u što većem broju.