Da ne bude – “po jutru…”

Da ne bude – “po jutru…”

BUDUĆNOST– RADNIČKI 1923 2:0 (1:0)

 KRAGUJEVAČKI Radnički porazom je startovao u drugom delu sezone Prve lige Srbije. „Crveni“ su, u ponedeljak, u okviru 16. kola, poraženi u Dobanovcima od Budućnosti rezultatom 2:0, kao i jesenas na svom stadionu od iste ekipe.
 Slučaj je hteo da domaćin povede baš iz prve akcije, koja je bila plod uspešno izvedenog kontranapada domaćina, ali i sreće koju je strelac ovog pogotka Milan Zorica, imao posle reakcije na odbijenu loptu kragujevačkog golmana Raičevića. Imali su „crveni“ priliku da poravnaju rezultat, ali je šut Maksimovića glavom zaustavila prečka.
Sličan scenario dogodio se i u drugom poluvremenu. Budućnost je povećala vođstvo golom već u 48. minutu, preko snalažljivog Đušića. Radnički je pokušavao tokom većeg dela drugog poluvremena da ugrozi gol domaćina, ali je tako otvarao prilike domaćinu da opasno preti iz kontra akcija, koje je, u par navrata, uspešno zaustavio čuvar mreže „crvenih“ Raičević.
 Koliko će Radnički 1923 zaista moći da pruži u drugom delu ove sezone, videće se već u narednom, 17. kolu, kada na „Čika Daču“ dolazi nekadašnji superligaš Metalac iz Gornjeg Milanovca. Utakmica je na programu u ponedeljak u 14 sati.