Nastup za desetku

Nastup za desetku

 KRAGUJEVAČKI biciklisti imali su još jedan izuzetan sportski vikend prošle nedelje, na prvenstvu Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji, koje je održano u Valjevu.
Takmičari Radničkog osvojili su 10 medalja i pet titula državnih prvaka. Tako su šampioni Srbije, u kriterijumskoj vožnji, postali, Iva Pavlović, najmlađa takmičarka „crvenih“, koja je trijumfovala u kategoriji poletarki, Sara Janković je bila najbolja u konkurenciji mlađih kadetkinja, Luka Katić kod kadeta i Nikola Gvozdenović u kategoriji mlađih seniora. Petu titulu prvaka Srbije, Kragujevčanima je doneo mlađi kadet Milan Vukajlović, u brdskoj vožnji.
 Pored toga, biciklisti Radničkog osvojili su još pet odličja. Veljko Maksimović je bio drugi u obe discipline, mlada Iva Pavlović je osvojila srebrnu medalju na brdskom takmičenju, na kome je Sara Janković bila treća, samo u svojoj uzrasnoj kategoriji, dok je Nikola Gvozdenović , u ukupnom plasmanu seniora, završio na drugom mestu.
- Svi su se odlično borili po teškoj stazi i kišovitom vremenu. Bilo je tu i padova ali bez većih povreda. Čestitam, zaista, celom timu koji je pokazao hrabrost, volju i borbenost, reči su trenera Biciklističkog kluba Radnički Aleksandra Marića.
Zasluge za dobar rezultat kragujevačkih biciklista, kako je istakao Marić, imaju i majstor Ivica Todorov, koji je odlično pripremio bicikle, kao i Marko Pavlović, koji je bio zadužen za fizičku pripremu takmičara.

 

FUDBAL

PRVA LIGA SRBIJE

RADNIČKI 1923 – BUDUĆNOST (DOBANOVCI)  0:2 (0:2)

Nesrećan početak

 KRAGUJEVAC – Stadion: „Čika Dača“. Gledalaca: 800. Sudija: Nenad Minaković (Novi Sad). Strelci: Jeličić u 7. i Divac u 42. minutu za Budućnost. Žuti kartoni: Vidović, Spalević (Radnički 1923), Bastajić, Divac (Budućnost).
RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, Miljuš, Ilić, Marković, Vidović (od 57. minuta Spalević), Aleksijević, Lukić, Đ. Andrić (od 60. minuta Gavrović), Matejević (od 65. Živanović), Ivković.
BUDUĆNOST: Jadranin, Lučić, Tanović, Jaćimović, Nedeljković, Đorđević, Divac, Janjić (od 81. minuta Nikolić), Dobrivojević, Jeličić (od 46. minuta Dujić), Bastajić (od 72. minuta Jagodić).

 GOL koji su fudbaleri Radničkog primili već u sedmom minutu utakmice, kada je, gotovo sa pola terena, igrač Budućnosti Jeličić, iskoristio istrčalog golmana „crvenih“ Raičevića, da ga lobuje, poremetio je igru Kragujevčana na premijeri u Prvoj ligi.
Istina, mogli su domaćini vrlo brzo, već u 14. minutu do egala, ali odličan prodor i dodavanje kapitena Varjačića, nije iskoristio Lukić. U završnici prvog dela igre, Radnički je ponovo imao priliku. Ilić je uputio pravu bombu sa nekih 25 metara, golman gostiju je jedva zaustavio taj udarac odbijanjem, da bi na nju natrčao Lukić, koji je još jednom dao priliku čuvaru mreže Budućnosti da se istakne. I kad već nije htela lopta u mrežu gostiju, ona je, tri minuta pre kraja poluvremena, završila u golu domaćina. Bastajić je nezadrživo prodro po desnoj strani, kao na tacni poslužio Divca, kome nije bilo teško da po drugi put savlada Raičevića.
U nastavku, znatno angažovanija igra „crvenih“, dok su se gosti, zadovoljni sledom događaja na terenu, opredelili na čuvanje svog gola. Tako su se redom ređale prilike. Najpre u 49. minutu, kada je na odličan centaršut Varjačića, Ivković glavom za malo bio neprecizan, pa zatim šut Lukića, tri minuta kasnije, koji je očešao prečku i ponovo neprecizan udarac glavom, ovog puta rezerviste Spalevića, na centaršut odličnog kapitena „crvenih“ Varjačića.
Imali su Kragujevčani još dve prilike da postignu, bar počasni pogodak, koji su zaslužili, kao i gledaoci koji su u pristojnom broju došli da podrže „crvene“, i to Gavrović u 75. minutu, kada je posle prodora njegov šut ponovo odbranio odlični golman gostiju, i Lukić dva minuta kasnije, koji je šutirao preko gola.
Kompletan utisak je da su fudbaleri Radničkog morali bolje, s jedne strane, a sa druge, tim kojim raspolažu je takav da im nedostaje iskustva. Gosti, zaslužuju pohvale, jer su bili konkretniji i pokazali da imaju i ove sezone sasvim pristojan sastav sa nekolicinom odličnih igrača.
Narednu proveru „crveni“ će imati već ove subote, kada gostuju bivšem superligašu, gornjomilanovačkom Metalcu.