“Domaćinski” na Jezeru

“Domaćinski” na Jezeru

 BICIKLISTIČKI klub Radnički, odlično je organizovao mauntin bajk trku za kup Srbije, koja je prošle nedelje vožena pored jezera u Šumaricama.
 Osim što su bili dobri domaćini, “crveni” su se potrudili da na svojoj stazi prigrabe i najviše medalja, pa su tako osvojili osam odličja. Petar Anđelković i Luka Katić, bili su najbolji u kategoriji poletaraca, odnosno juniora, druga mesta osvojili su mlađi kadet Vuk Drmanac i kadetkinja Sara Janković, a treća Aleksa Matić kod mlađih kadeta, te Nikola Gvozdenović, u konkurenciji mastersa. Gvozdenović je, inače, osvojio i zlatnu medalju u kategoriji mlađih seniora.
 Biciklisti Radničkog osvojili su pehar najboljih i u ekipnoj konkurenciji, u konkurenciji mlađih kadeta.
 Na trci kraj jezera u Šumaricima nastupili su i biciklisti drugog kragujevačkog kluba Ciklomanije, i osvojili četiri medalje. Jana Jolović, iskoristila je odsustvo najboljih srpskih takmičarki Jovane Crnogorac i Teodore Savić Popović, pa je bila najbolja u konkurenciji seniorki, junior Nikola Praštalo bio je drugi a treća mesta osvojili su Veljko Slavković u konkurenciji poletaraca i Marija Jolović, kod kadetkinja.
Na ovoj trci učestvovalo je preko 100 biciklista iz Crne Gore, Makedonije i Srbije, a Biciklistički klub radnički još jednom se pokazao kao uspešan domaćin.