Izložba slika ANKSIOZNOST I DEPRESIJA Dragana Barlova

Izložba slika ANKSIOZNOST I DEPRESIJA Dragana Barlova

Izložba slika Dragana Barlova pod nazivom "Anksioznost i depresija" biće otvorena 18. marta od 20 časova u Domu omladine.

Tema izložbe su aktovi, muški i ženski, akt kao posledica spoljnjeg i unutrašnjeg vidika emocija.

Autor se trudi da slikanjem ženskog i muškog akta,  prikaže svu njihovu kako  fizičku tako i unutrašnju lepotu, prikazujući kroz snažne pokrete tela, koji se savijaju, stezu, hodaju, trce, leze, ali i grizu sami sebe ističući sav njihov bol, tugu, koju nose u sebi.

Sav taj nemir na njima  na kome su prikazani ovi aktovi, povezani su jednim a to je anksioznost i depresija, na njima je više prikazan fizički bol ,jer je autor zeleo da pokaže da ta snaga anksioznosti i depresije ako je dugoročna i ako se na vreme ne koriguje postaje veoma fizički bolna, ona iscrpljuje čoveka ,pa čak i odnosi svoj danak, upravo autor to pokazuje, kroz pokrete tela koji se sablasno savijaju i beže od stvarnosti, ne pokušavajući da nadju izlaz koji je uvek tu, izgubljeni u vremenu u prostoru oni postaju žrtve samih sebe, ali istovremeno i predmeti podsmeha omalovažavanja ali takodje budu i umetnicka predstava.

Potez četkice izuzetno jak, istančan, snažan i dominantan, a onda odjednom se gubi u prostoru, ovde umetnik prikazuje kako čovek u toku dana promeni nekoliko puta svoje raspoloženje, što je upravo prikazano na slici "Bipolarni poremećaj" jakim pastelnim bojama - autor želi da kaže da izlaz postoji i da je on tu, stoji pred Vama i čeka da mu pružite ruku, ali izbor je Vaš...