Biti normalan – posle četvrt veka

Biti normalan – posle četvrt veka

 Tržni centar „Plaza” nije koncertni prostor, ali je vrlo lep i atraktivan da se promoviše neko novo audio izdanje. Pop-rok bend „Agata” je za vreme novogodišnjih praznika u „Plazi” održala zapaženu svirku sa puno ljudi, na kojoj je započela obeležavanje jubileja - 25 godina postojanja i istovremeno promovisala svoj novi album „Biti normalan”.


 Jubilarna svirka bila je ispunjena opuštenom, prijateljskom atmosferom, uz prisustvo i svirku skoro svih članova koji su kroz četvrt veka prošli kroz sastav. Tu su bili Jelisaveta, Mika , Bojan, Trnda, Baćuška, Nidža, Vasa i Melica (samo je Gavra bio bolestan). Posle albuma „U dubini slatkih nemira”, „Tajne”, „Nekad je sve bilo drugačije”, „Šut karte”, „Agate”, „Daleko od svega”, „Šta nam ljubav ostavlja”, došao je najnoviji - „Biti normalan”, koji potpisuju RTS i PGP. Frontmen grupe Mihajlo Mika Ignjatović posle svirke je izjavio:
-    Jedan veći vremenski period je prozujao brzo. Prvi album kao da je juče izašao, a mi izdajemo sedmi. „Biti normalan” je izdanje iz 2016. godine i već je prodat sav tiraž. Bez obzira na taj uspeh, mi ćemo ga i dalje promovisati. Bend će tokom cele 2017. godine svirati mnogo više nego do sada, koncertima ćemo obeležiti naš jubilej, 25 godina rada. Prethodnih godina bili smo poprilično lenji.
 Današnji sastav?
-    Danas su nastupali starosedeoci grupe: Jelisaveta - vokal, moja malenkost na gitari, Bojan Simović Boki - gitara, Dragoslav Tanasković Trnda – klavijature, koji je bio stalni član sa snimanja, Igor Nikolić Baćuška (bio je basista Istokize), Nikola Simović Nidža, mladi bubnjar. To je ekipa koja će svirati u narednom periodu, nadam se dugo zajedno.

U „Plazi” ste se odomaćili?
- Lep je marketing poslodavcima „Plaze” i umetnicima koji nastupaju u okviru njihovih prostora. Za bendove koji su istog profila kao mi i sviraju uživo, prostor nije zahvalan, teško ga je ozvučiti zbog same konstrukcije objekta, ali kad saberem sve utiske, bilo nam je lepo i zahvaljujem se nadležnima iz Tržnog centra „Plaza”, publici koja je došla da nas sluša i prolaznicima koji su bili tu za novogodišnje praznike. Bilo je lepo i svrsishodno, postigli smo željeni efekat, obeležili smo naš mali jubilej i promovisali novi album.

Pamte se svirke na dočecima novih godina u pešačkoj zoni u Kragujevcu.

-    Lepa tradicija proslave ranijih godina u našem gradu ostale su u uspomeni nama i našim fanovima. Bilo je lepo, ali je prošlo.

„Agata” se, odjednom, bez najave i pompe, aktivirala?

- Nije bilo u planu, ali bend se nekako konsolidovao. Bojan se vratio u bend, Igor je tu. Ponovo smo zajedno mi koji smo zajedno odrastali, koji smo zajedno celi život i znamo se od dece.

Danas ste bili u proširenom sastavu?
-    Da, danas su nas pojačili stari članovi koji su sa nama nastupili i sa nama proslavili jubilej: Vasa i Melica su moji kumovi i prijatelji. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni „Agate”. Oni su dosta sebe i svojih emocija utemeljili u naš bend.

„Agata” u ovom sastavu deluje moćno, i vokalno i istrumentalno?
-    Ova postava je fokusirana i trajaće dugo, pronašli smo pravu stvar, uživamo u ovome što radimo. Mi ovo radimo zato što ovo volimo.
Sledeći korak?
-    Početkom godine pustićemo novi spot koji smo već snimili. Spot za pesmu „Dubine slatkih nemira” je tih i miran. Posle ćemo uraditi još jedan, u dogovoru sa izdavačkom kućom. Fokusiraćemo se na akustičarske pesme koje su na novom albumu. Ići će reklama na RTS–u vezana za te numere.  Obeležićemo intenzivnom svirkom 25 godina postojanja tokom 2017. godine. Imamo u planu puno toga, posle božićnih praznika počeće pregovore oko nastupa tokom proleća i leta.

 

 


 

 

Biti normalan – posle četvrt veka
Biti normalan – posle četvrt veka
Biti normalan – posle četvrt veka
Biti normalan – posle četvrt veka
Biti normalan – posle četvrt veka
Biti normalan – posle četvrt veka
Biti normalan – posle četvrt veka