Zaključena odložena sednica Skupštine grada, odbornici vlasti opet se nisu pojavili

Zaključena odložena sednica Skupštine grada, odbornici vlasti opet se nisu pojavili

Sednica Skupštine grada Kragujevca koja je 30. marta, odložena za danas u 9 sati, zbog nedostatka kvoruma nije ni održana.

Po utvrđivanju broja prisutnih odbornika, kojih je bilo manje od polovine, zamenica predsednika Skupštine grada Kragujevca prof. dr Anđelka Stojković zaključila je odloženu sednicu po hitnom postupku.

I danas su, kao i 30. marta, na sednicu došli samo opozicioni odbornici, dok su od predstavnika vladjuće većine bili pristutni samo potrpedsednica skupštine Anđelka Stojković i šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Lazović.

Na konferenciji za novinare, koju su orgnaizovali odbornici svih opozicionih grupa, Slađan Rakić je zaključio da je vlast „činom nedolaska na ponovnu zakazanu sednicu po hitnom postupku priznala krađu“.

– Krađa od dva i po miliona evra. Prosto se pitam šta je bio problem kod odbornika Srpske napredne stranke, zatim njihovih koalicionih partnera koji su bili na listi SNS-a – „300 Kragujevčana” i Socijalistička partija Srbije da se pojave ovde i da demantuju ono što mi kažemo. To znači da oni nemaju odgovor na naše optužbe, naše optužbe su osnovane kada kažemo da je neko dao 7.000 evra, a da će dobiti 2 i po miliona evra, to je ogromna cifra, mogli smo da asfaltiramo 200 ulica po 120 metara za tu cifru. Oni su priznali krivicu, zaključio je Rakić.

Odbornik i narodni poslanik Stranke slobode i pravde Dalibor Jekić kazao je da ovakav odnos prema ovoj temi pokazuje neodgovorno ponašanje i loš odnos vlasti prema građanima Kragujevca.

– Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i „300 Kragujevčana”, Mirko Čikiriz, treba da se probude i shvate da u Kragujevcu postoji ozbiljna opozicija, ujedinjena opozicija koja neće da ćuti ni na jednu temu i koja će uvek da odreaguje kada detektuje da se nanosi šteta budžetu grada, poručio je Jekić.

Na konferenciji za medije je rečeno i da opozicija više neće tražiti sednice Skupštine grada po hitnom pustupku na ovu temu, već će na redovnoj sednici zahtevati da se ta tema uvrsti u dnevni red zasedanja.

Podesećamo, opozicija je zatražila od predsednika Skupštine grada održavanje sednice kako bi se stavio van snage sporazum na osnovu kojeg grad treba da isplati privatniku oko 300 miliona dinara iz gradskog budžeta za zemljište kod „Zastavinog servisa“ koje je zapravo u gradskom vlasništvu.