Odložena sednica Skupštine grada, nova 2. aprila

Odložena sednica Skupštine grada, nova 2. aprila

U skupštinsku salu je od 87 odbornika na sednicu danas u podne došlo samo 32 odbornika opozicije. U sali su bili prisutni još i predsednik Skupštine grada, njegova zamenica, sekretarka i šef odborničke grupe Srpske napredne stranke.

Podsećamo, opozicija je 25.marta zatražila od predsednika Skupštine grada održavanje ove sednice kako bi se stavio van snage sporazum na osnovu kojeg grad treba da isplati privatniku oko 300 miliona dinara iz gradskog budžeta za zemljište kod „Zastavinog servisa“ koje je zapravo u gradskom vlasništvu.

Posle odlaganja današnje sednice, opozicioni odbornici su održali konferenciju za novinare u zgradi gradske uprave.

Odbornik „Kragujevačke inicijative“ Slađan Rakić je rekao da je posao opozicije da ukaže na sve nezakonite radnje koje sprovodi vlast SNS, SPS i „300 Kragujevčana“. On je istakao da je opozicija zbog ovog slučaja podnela krivične prijave.

– O svemu će biti upoznati novi premijer, i ministar policije, i pravosudja, i svi ministri, i svi narodni poslanici, i odbornici, da čuje cela Srbija šta se radi u Kragujevcu, rekao je Rakić.

Odbornik Predrag Delić (Ujedinjeni protiv nasilja) e najavio i svakodnevnu borbu opozicije protiv poznatog manira ponašanja vlasti.

Nekadašnji gradonačelni Kragujevca i odbornik “Ujedinjeni protiv nasilja“ Veroljub Stevanović je rekao  da nedolazak odbornika vlasti na skupštinski sednicu „govori sve“.

– Grad je svoju imovinu, usred sudskog procesa, koji je prekinuo, jednim rešenjem svog pravobranioca i rešenjem Gradskog veća stavio na Skupštinu grada, i svoju imovinu otkupljuje od privatnika. Sumnjamo da taj  novac ne ide samo privatniku nego još nekome. Grad nešto što je gradsko otkupljuje za sebe, najjednostavnije rečeno. U pitanju je i naduvena cena, koja je trostruko veća od one koja zaista treba da bude, poručio je Stevanović.

Odbornik Boris Kovačević iz „Moj svet Kragujevac“ je rekao da je važno da se utvrdi politička i krivična odgovornost, a na odbornicima je da zaštite budžet grada Kragujevca od  “očigledno protivpravnih i nezakonitih postupanja“.

Miroslav Stojanović Džiga iz “Znamo se“  je poručio da građani Kragujevca treba da znaju da je „neko zavukao ruku u njihov džep“ i da će svi koji su umešani u koruptivne aktivnosti morati za to da odgovaraju.

Iz opozicije su danas najavili obelodanjivanje i drugih koruptivnih tema u kojima je , kako je rečeno, ogrezla kragujevačka vlast.

Prema poslovniku, sednica čije su sazivanje odbornici zatražili po hitnom postupku, a koja nije održana zbog nedostatka kvoruma, mora da se zakaže još jednom. Što je predsednik Skupštine grada Ivica Momčilović i učinio, pa će nova sednica gradskog parlamenta biti održana u utorak, 2. aprila, u 9 sati.

IZVOR: Glas Šumadije