Nova snaga KG: Minut do 12 – Kragujevac ostaje bez pijaće vode!

Nova snaga KG: Minut do 12 – Kragujevac ostaje bez pijaće vode!

Tokom vikenda koalicija Nova snaga Kragujevca razgovarala je sa više od 500 sugrađana Kragujevca u okviru kampanje „minut do 12“ da se sačuva pijaća voda sa Gružanskog jezera.

– Pre par dana se pojavila „ekološka“ organizacija koja zastupa da „Kragujevac treba da ima tehničku vodu i da preko 100 000 naših sugrađana kupije vodu u prodavnicama“! Tako nešto je nedopustivo, rekao je Miloš Srejović, poverenik gradskog odbora Ekološkog ustanka.

Saša Vasiljević, koji je deo odborničke grupe Nova Snaga KG – Srbija centar (SRCE), Ekološki ustanak u Skupštini grada Kragujevca dodaje:

– Potrebno je da se svi Kragujevčani uključe u rešavanje problema ove akumulacije. Simbolično smo napravili galeriju od poruka koje su građani popunili na peticiji za spas ove akumulacije.

– Nova snaga Kragujevca već 2 godine aktivno radi sa strukom na dijagnostikovanju problema (6 velikih problema) ali i predlaže rešenja (3 jasno definisana cilja). Borimo se i kroz institucije, ali i na ulici i potreban nam je svaki potpis i glas sugrađana!, zaključuje Nikola Nešić, nosilac koalicione liste na proteklim lokalnim izborima, koja je osvojila 7,05% glasova.

Koaliciju Nova snaga Kragujevca čine Zajedno, Srbija centar (SRCE), Ekološki ustanak, Zeleno – levi front i Šumadijska regija, a u Skupštini grada Kragujevca ima 6 odbornika.