Jekić u Orašcu: Imamo obavezu da branimo slobodu po svaku cenu

Jekić u Orašcu: Imamo obavezu da branimo slobodu po svaku cenu

Venac u Marićevića jaruzi danas su položili narodni poslanik i član predsedništva Stranke slobode i pravde Dalibor Jekić, član Izvršnog odbora Obrad Turković, odbornic iz Aranđelovca i Topole i članovi Stranke slobode i pravde OO Aranđelovac.

Dalibor Jekić, narodni poslanik istakao je tom prilikom da je Orašac mesto koje nas podseća da je u biti našeg naroda borba za slobodu, da se ona nekad branila po cenu života i dodao:

– Našim prisustvom danas pokazujemo da ni posle 220 godina nismo zaboravili njihovu požrtvovanost, hrabrost i uzvišenu borbu za slobodnu zemlju. Šumadinci sa ponosom ističu da je Prvi srpski ustanak podignut u Orašcu i da je Karađorđe Šumadinac, kazao je Jekić.

On je doadao da kao potomci imamo obavezu da branimo slobodu po svaku cenu i da nikad ne dozvolimo da je bilo ko ugrozi.

– Posle toliko godina naše društvo je ponovo na ispitu jer je sloboda u našoj državi ugrožena od strane vlasti Srpske napredne stranke. Danas i mi stojimo na putu nekog novog oslobođenja od autokratske vlasti Aleksandra Vučića. Da li smo dostojni naslednici Karađorđa, jesmo li spremni kao građani da se borimo i žrtvujemo za slobodu, da li će naši naslednici biti ponosni na nas, vreme će pokazati, zaključio je Jekić.