Tanović: Vlast beži od dijaloga o 2,5 miliona evra

 Tanović: Vlast beži od dijaloga o 2,5 miliona evra

Predsednik gradskog odbora POKS Milan Tanović oglasio se saopštenjem za javnost u kome osuđuje postupak vladajuće većine kojim je onemogućeno održavanje sednice Skupštine grada čije je sazivanje inicirala opozicija.

– Prisustvovali smo bahatosti vladajuće većine, po drugi put, nedolaskom na sednicu po hitnom postupku koju je zakazala opozicija a gde je jedina tema trebala da bude sporna i nezakonita odluka skupštine grada Kragujevca (skupština nije smela da bude nadležna da odlučuje o tome) da isplati određenom fizičkom licu 2,5 miliona evra za objekte koje je to lice platilo 7.000 evra.  Kako ni danas nisu postojali uslovi za rad, odnosno kvorum, predsednik skupštine ili njegov zamenik u ovom slučaju, morali su na osnovu poslovnika, član 134. stav 5. da sednicu skupštine odlože za drugi dan, određujući tačan dan i sat održavanja sednice, navodi Tanović.

On dodaje da se, međutim, bahatost vlasti nastavila jer je zamenica predsednika skupštine umesto da sednicu odloži, sednicu zaključila iako ista nije bila ni otvorena, što je, navodi – još veći apsurd.

– Na taj način prekršen je poslovnik i ubijena demokratija u skupstini grada Kragujevca. Uprkos lepim rečima gradonačelnika na jednoj od prethodnih sednica da žele normalan dijalog, vidimo da u praksi teško da će do normalnog dijaloga doći, jer da se tako nešto želi nebi se opozicija obraćala vlasti putem konferencije za medije, već bi se nalazili u skupštinskoj sali i diskutovali o temi koja ovih dana muči veliki broj Kragujevčana. Prisustvujemo farsi, da gradonačelnik prima građane Kragujevca na razgovor kako bi čuo njihove probleme a ne želi da diskutuje sa opozicijom u skupštinskoj sali gde mu je to obaveza da radi. Sa opozicijom koja predstavlja 35 do 36.000 ljudi koji su glasali za nju, ističe Tanović.

On se pita od čegavlast beži ako smatra da je sve čisto? Da li opozicija treba da čeka sledeći prijem građana kod gradonačelnika, pa da kolektivno dođe na razgovor kako bi dobila odgovore na pitanja.

– Ovde nije reč o političkim poenima niti nas kao pojedinaca, niti stranaka koje predstavljamo. Ovde je reč o novcu građana Kragujevca i to o 2,5 miliona evra, koliko iznosi budžet predviđen za kapitalne investicije ove godine. Ovde nije kraj o razgovoru na ovu temu, odlagaćemo razgovor o ovoj temi sve do redovne sednice koju neće moći da izbegnu, zaključuje Tanović.