Prva pobeda u sezoni za rukometaše Radničkog

Prva pobeda u sezoni za rukometaše Radničkog

Rukometaši Radničkog su upisali prve ovosezonske bodove, savladavši nakon velike borbe i neizvesne završnice ekipu Crvene zvezde Grundfos, na svom parketu, rezultatom 30:29 (16:15).

Posle uravnotežene borbe u većem delu prvog poluvremena, gosti su imali dva gola prednosti u završnici (13:15), ali su domaći munjevitom serijom 3:0 za samo dva minuta preokrenuli na 16:15.

Drugi deo igre beogradski tim otvorio je bolje i vrlo brzo vratio razliku iz većine prvog poluvremena (17:19, 36. min), a u 51. minutu otišao je i na „plus tri“ (25:28). Radnički se nije predavao, pa je do izjednačenja 29:29 došao u 57. minutu, što je bio uvod u dramu. Kragujevčani su u poslednjem minutu realizovali sedmerac preko Barudžića, a nakon tajm-auta i „crveno-beli“ su dobili šansu da sa linije od sedam metara dođu do boda. No,  Zlatanović je odbranio udarac Panića, za veliko slavlje i prvu pobedu.

Najefikasniji u redovima Radničkog su bili Boško Stanisavljević sa 8 i Miloš Barudžić sa 7 pogodaka, dok su kod beogradskog tima golgeterski najraspoloženiji bili Branko Kankaraš sa 6 i Segal Rotem sa 5 postignutih golova.

U sledećem, trećem, kolu Arkus lige, ekipa Radničkog gostuje Dubočici u Leskovcu u nedelju 2. oktobra.