Osam medalja za kik boksere Radničkog

Osam medalja za kik boksere Radničkog

Na poslednjem izbornom prvenstvu Srbije pred odlazak na Balkansko, Evropsko i Svetsko prvenstvo u kik boksu, disciplina lou kik za sve uzrasne kategorije, koje je održano u Rumi, u konkuranciji 260 takmičara iz 66 klubova, članovi Radničkog ostvarili su zapažene rezultate.

Kik boks klub Radnički nastupio je sa osmoro takmičara koji u Kragujevac donose isto toliko medalja.

Zlatim medaljama su se okitili Veljko Mitrović u konkurenciji mlađih juniora do 71 kilograma, stariji junior (do 63,5 kilograma) Aleksandar Veljković i Nemanja Stojković.

Srebrno odličje u seniorskoj A klasi do 86 kilograma pripalo je Željku Grčaku. 

Jovan Petrović (mlađi junior do 54 kilograma), Vasilije Radovanović (kadeti do 54 kilograma), Andriana Mitrović (mlađe juniorke do 60) i Luka Novokmet (stariji juniori do 63.5 kilograma) osvojili su bronzane medalje.

Trener Radničkog i reprezentacije Srbije Radomir Radomirović prezadovoljan je rezultatima, tim pre što je na takmičenje poveo podmlađen sastavom zbog povreda standardnih i već zapaženih takmičara. Očekuje da će ostali takmičari uskoro sanirati povrede i biti spremni za takmičenja koja dolaze.

Srđan Radulović, selektor reprezentacije, zadovoljan je poslednjom proverom takmičara pred odlazak na Balkansko prvenstvo u Tursku za seniore i juniore, Evropsko za juniore koje će se odrćati u Turskoj i Svetsko za seniore u Portugaliji.  I prvi čovek Kik boks saveza Miodrag Jotić ističe je spremnost takmičara na zavidnom nivou.