Metaloplastika ostala neporažena

Metaloplastika ostala neporažena

Jedan od dva derbi susreta 10. kola Arkus lige je pripao lideru na tabeli, ekipi Metaloplastike, koja je na svom terenu u Šapcu savladala Radnički rezultatom 31:28 (14:14), iako su momci sa Lepenice pružili sjajnu partiju u prvom delu utakmice i imali egal na poluvremenu.

Kragujevčani nakon ovog kola i dalje zauzimaju šesto mesto na tabeli sa 12 bodova.

Susret starih rivala, od kojih je gost bio oslabljen neigranjem Kneževića, je započeo prilično neefikasno zahvaljujući snažnim i agresivnim odbranama i „revolveraškom obračunu“ čuvara mreže Arsića i Jovanovića. Šapčani su se prvi rezultatski odvojili pogotkom večeras nezaustavljivog Aziza (4:2, 8.min), no pored nervozne igre u napadu Radničkog da rezultat ne bude ubedljiviji pobrinuo se golman gostiju Jovanović koji je uz par sjajnih intervencija, zaustavio i udarce sa 7 metara u 9. i 10. minutu. Održavao je domaćin prednost od dva gola do rezultata 6:4 u 17. minutu, kada Kragujevčani munjevitom igrom u svom stilu serijom 0:4 golom Stanisavljevića dolaze do prednosti (6:8, 21.min). Izjednačio je domaćin, no Šumadinci ponovo mini serijom imaju vođstvo 9:11 u 24. minutu preko Barudžića. „Faktor“ Aziz je i ovog puta došao do izražaja, kada Tunižanin sa dva pogotka dovodi svoj tim do izjednačenja, 11:11, a rezultatski egal ostaje na snazi u 30. minutu konačnim skorom 14:14.

Početak drugog dela igre je u mnogome odredio i konačan ishod meča. Naime, za punih 12 minuta igre kragujevački rukometaši su postigli samo jedan pogodak, dok su domaćini brojali do 7 (21:15, 42.min). Razlog tome je prvenstveno bio Vranjanac Arsić na golu Metaloplastike koji je u tom periodu naprosto začarao svoju mrežu, što je doprinelo nervozi igrača Radničkog da uz par tehničkih grešaka drugi gol u drugom poluvremenu postignu tek u 43. minutu preko Stanojeva. Rastrčali su se gosti po parketu hale Zorka i u 46. minutu Grubor smanjuje na podnošljivih 3 gola minusa (22:19), što je obećavalo značajnu dozu neizvesnosti do kraja susreta. No iskusni domaći rukometaši nisu dozvolili da dođe do toga i uz dodatnih par grešaka Kragujevčana u fazi napada i razbranjenog Arsića u 52. minutu ponovo vraćaju maksimalnu prednost (28:22). Do kraja susreta Radnički je uspeo da smanji prednost Šapčana, tako da je na isteku 60. minuta na semaforu stajao konačni rezultat 31:28.

Najefikasniji u redovima domaćina su bili Aziz Muhamed Aidi sa 11 i Vojislav Brajović sa 6 pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Miloš Barudžić sa 7 i Boško Stanisavljević sa 6 postignutih golova.

U narednom, 11. kolu Arkus lige Radnički će ugostiti ekipu Jugovića iz Kaća u petak 2. decembra.