KMF Ekonomac gostuje u Ivanjici

KMF Ekonomac gostuje u Ivanjici

Ligaški deo takmičenja u najvišem rangu srpskog futsala ulazi u završnicu, do kraja preostalo je da se odigraju dva kola i, po propozicijama, oba će biti u isto vreme, najpre sutra, a potom i naredne subote, 1.aprila od 19 časova. U pretposlednjem meču, Ekonomac će kao gost odmeriti snage sa Ivanjicom, za koju je već jasno da će status prvoligaša pokušati da sačuva u baraž mečevima sa drugoplasiranom ekipom na kraju takmičenja u Drugoj ligi.

Sa druge strane kragujevački tim je pobedom u prošlom kolu nad Bečejem stigao do trećeg mesta i sva je prilika da će sa te pozicije u doigravanje za prvaka. Teoretski, Ekonomac može da dosegne Beogradski FON na drugom mestu, ali trenutno drugoplasirani rival imao veoma povoljan raspored i teško da će dozvoliti kiks da izgubi jednu utakmicu, pri čemu bi izabranicima trenera Vidana Bojovića bila potrebna oba trujumfa u preostalim susretima.

– Odlazimo na noge Ivanjici, koja je u neku ruku rasterećena. Uvek su utakmice u ivanjičkoj hali specifične, pre svega zbog dimenzija, ali i zbog toga što su igrači ovog tima uvek motivisani za nadigravanje sa Ekonomcem, što su pokazali i u prvom delu sezone na našem parketu. Ono šta očekujem jeste jednu veliku borbu svojih saigrača i mene, verujemo da i ovo gostovanje može da zapamtimo po uspešnom rezultatu. Igramo bolje nego jesenas i mislim da to pokazujemo iz utakmice u utakmicu, očekujem da u tom stilu nastavimo i u Ivanjici, istakao je Saša Digić, jedan od igrača Ekonomca.

Trener Vidan Bojović će na raspolganju imati sve one igrače koji su u prošlom kolu izneli teret pobede u Bečeju. Ukazao je na neke greške koje su uočene u utakmici pored Tise i rad tokom nedelje je bio posvećen upravo tome da se one neutrališu.

Posle meča u Ivanjici, Ekonomcu predstoji još duel sa Novim Pazarom u hali „SBB Jezero“.

Prethodno, u četvrtfinalu Kupa, u sredu, 29.marta, sastaće se sa SAS-om u Zrenjaninu, a plasman u polufinale ostvarili su već Loznica grad, Bečej i Beogradski FON.