Radnički overio evropsku vizu

Radnički overio evropsku vizu

Rukometaši Radničkog su u okviru 14. kola plej-ofa Arkus lige, u najznačajnijem meču u nedugoj klupskoj istoriji, savladali šabačku Metaloplastiku u direktnom duelu za izlazak na evropsku scenu rezultatom 28:24, poluvreme 17:11. Kragujevčani su time zauzeli treće mesto na tabeli, overili vizu za Evropu i ostvarili nešto čemu se na početku sezone nisu nadali ni u najsmelijim snovima, a time je ovaj uspeh dobio na većem značaju.

Radnički ove sezone nije osetio gorčinu poraza u tri susreta sa bivšim dvostrukim šampionom i osvajačem nacionalnog kupa. Domaći rukometaši su u meč ušli silno motivisani da dokažu rukometnoj javnosti da sjajni rezultati ove sezone nisu plod slučajnosti, već rezultat mukotrpnog rada na treninzima. Šapčani su prvi došli u vođstvo i imali blagu prednost sve do 8. minuta kada Knežević dalekometnim projektilom poravnava na 3:3, što je bio signal da izuzetno požrtvovanom i agresivnom igrom, nakon serije 3:0 dođu do osetnije prednosti (6:3, 11.min). Pojačali su agresivnost u odbrani i frenetičnom borbenošću, uz raspoloženog Zlatanovića na golu koji je činio čuda, velikom serijom 6:2 dolaze do velikih plus 7, pri tom ostavivši Šapčane na samo 5 datih golova za 20 minuta igre (12:5). Prenuli su se malo gosti, smanjili na 13:8, no domaćin nije spuštao nogu sa gasa. Impresivno je izgledala odbrana Šumadinaca, potpuno osujetivši glavne poluge Metaloplastike, bekove Aziza i Brajovića, koji nikako nisu uspevali da dođu do čiste pozicije za šut. Do kraja prvog dela igre, Radnički je zadržao prednost i na veliki odmor se otišlo velikom prednošću 17:11.

U istom stilu su Kragujevčani otvorili drugo poluvreme, meljući protivnika i već u 34. minutu beležimo novu najveću prednost, 20:12. No u tim trenucima je usledio neshvatljiv pad u igri, nekoliko brzopleto završenih napada što gosti koriste i brzometno smanjuju prednost (20:16, 38.min). Osetio je trenutak šef struke Teodorović, uzevši minut odmora i time smirio svoje igrače. Tajm aut je urodio plodom, nakon koga je sve funkcionisalo kao u prvih 34 minuta. Nastavili su Kragujevčani u istom, ubitačnom ritmu i vrlo brzo preko Barudžića došli ponovo do plus 7 (23:16, 46.min). Samo u jednom trenutku u 52. minutu Metaloplastika uspeva da smanji na minus 5 (25:20), no to je sve što su uspeli da urade. Do kraja susreta, stručni štab domaćina je dao priliku mladim nadama, koji nisu imali veliku minutažu u prvenstvu, koji u kombinaciji sa standardnim prvotimcima sigurnom igrom privode utakmicu kraju konačnim rezultatom 28:24, što je bio znak za početak velikog slavlja domaćih igrača i njihovih najvernijih navijača.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Stefan Stanojev sa 8, dok su Mihajlo Knežević i Miloš Barudžić dodali po 5 pogodaka, dok se kod gostiju istakao Marko Srdanović sa 7 postignutih golova.