VEČERI RUSKIH PESAMA I ROMANSI

VEČERI RUSKIH PESAMA I ROMANSI

U Narodnoj bibilioteci „Vuk Karadžić” u četvrtak, 19. marta, od 19 časova, planirano je Veče srpsko-ruske poezije, u organizaciji Društva srpsko-ruskog prijateljstva, a već sutradan na programu je „Veče ruskih pesama i romansi”, koje će izvesti Nevena Lepojević, sopran, u klavirskoj pratnji Ane Stojanović

Mlada umetnica Nevena Lepojević rođena je 1984. godine u Kragujevcu. Nižu i srednju školu završila je u ovdašnjoj muzičkoj školi „Miloje Milojević”, a potom i FILUM. 
Kao solista do sada je nastupala u Kragujevcu, Aleksincu, Rumi, Nišu i Beogradu. Nastupala je i u operi „Na uranku”, a pevala je i ulogu Elizete u operi „Tajni brak” u sklopu operskog studija.

Mlada pijanistkinja Ana Stojanović rođena je 1984. godine u Aranđelovcu, gde je završila nižu muzičku školu odsek klavir. Srednje muzičko obrazovanje stekla je u Kragujevcu, a potom je upisala Fakultet umetnosti u Nišu, u klasi profesorke Jovanke Aranđelović Kerković. U toku svog školovanja učestvovala je na mnogobrojnim koncertima, dobitnica je nagrada na takmičenjima u zemlji. Kao solista učestvovala je i u kamernim sastavima.