Trio fantastikus

Trio fantastikus

DUGOGODIŠNJI kragujevački sportisti, entuzijasti i svojevrsni pregaoci, odlučili su se da pomere sportske granice, najavivši vrhunske rezultate i domete ove godine. Ništa novo, da se ne radi o već vremešnim, ali, kako oni sami za sebe kažu, “mlađanim” sportistima, prebogatim duhom, voljom i energijom na kojoj bi im pozavidele i daleko mlađe kolege.
Reč je o Goranu Nikoliću, osobi koja uprkos invaliditetu, s obzirom da ima svega deset procenata vidnog polja, poznatog u poslednje vreme kao maratonca koji je ušao u Ginisovu knjigu tako što je istrčao 55 maratona za 55 dana, ali pre svega pokretača tandem biciklističkog maratona Kragujevac-Mostar, osnivača Gol kluba Junior, igre slepih i slabovidih sa zvučnom loptom, a danas i upravnika Centra za rekreaciju osoba sa posebnim potrebama “Iskra”. Zatim, bodi bilderu Goranu Iliću, koji je sve osvojio osim svetskog zlata i koji već 22 godine vodi fitnes centar “Olimpija”, kroz koji je prošlo preko 12.000 sportista i rekreativaca, klub koji je ušao u istoriju osvojivši 11 titula državnih prvaka. I, na kraju, biciklista Bratislav Stamenković, čovek koji je uprkos povredama u biciklističkom sportu, uspešan čak i u osmoj deceniji života, nastupajući na takmičenjima širom Srbije, ali i Evrope i Sveta.
Šta su oni naumili? Goran Nikolić će, u 53. godini života, pokušati da obori sopstveni Ginisov rekord, tako što će istrčati 77 maratona za 77 dana, ovog puta u Americi. Goran Ilić, njegov vršnjak, koji ima dve bronzane medalje sa Svetskog prvenstva, planira da u trećem pokušaju dođe do najsjanijeg odličja, dok će Bratislav Stamenković, u svojoj 73. godini, pokušati da izveze biciklistički maraton, takozvani brevet, trku od 1.230 kilometara, koja se organizuje u Francuskoj, gde učestvuje preko 6.000 takmičara iz celog sveta.
Rezultatski podvizi u najavi trojice, ovdašnjoj javnosti i te kako poznatih sportista, ali i humanitaraca, koji su nesebično pomagali kad god je to trebalo, svakako su za respekt. Mi im, samo, možemo poželeti puno sportske sreće u ostvarenju ciljeva koje su postavili.