Šampioni su – šampioni

Šampioni su – šampioni

 KRAGUJEVAČKI strelci odlično su gađali na završnici takmičenja, što se sezone vazdušne puške tiče, prvenstvu Srbije, koje je prošle nedelje održano u Smederevu.
 Najveći uspeh ostvarili su seniori, koji su popunili pobedničko postolje. Tako je, u pojedinačnom plasmanu, Milutin Stefanović osvojio prvo mesto sa 248,4 ubijena kruga, i sačuvao šampionski tron koji drži od prošle godine. Stepenik niže bio je Stevan Pletikosić, sa 1,1 krugom slabijim rezultatom, a tik njima uz rame našao se i mladi Stevan Jovanović, kao trećeplasirani, kome je ovo debitantska sezona u seniorskoj konkurenciji. Ova trojka je, ekipno, osvojila pehar šampiona Srbije, odbranivši tako titulu osvojenu i lane.
 Dobar rezultat zabeležili su i kragujevački juniori. Marko Ivanović je poneo pehar najboljeg strelca, pobedivši u finalu vršnjaka iz Beograda za svega 0,2 kruga razlike, „ubivši“ 244,5 krugova. Ekipno prvo mesto pripalo je kragujevačkim „junošama“, a gađali su još Bogdan Jovanović i Dušan Dimitrijević, koji je, inače, u kvalifikacijama bio na odličnom, trećem mestu, ali je na kraju morao da se zadovolji sedmom pozicijom.
 Juniorke „Čika Mate“ nisu imale svoj dan, pa su se tako Nevena Armuš i Milica Ristić morale zadovoljiti trinesetim, odnosno četrnaestim mestom.
 Na prvenstvu Srbije učestvovalo je oko 250 strelaca iz 36 klubova.