FK RADNIČKI KONAČNO ODRŽAO SKUPŠTINU KLUBA

Profesor na čelu „crvenih đavola“

FK RADNIČKI KONAČNO ODRŽAO SKUPŠTINU KLUBA

POSLE puno peripetija oko održavanja Skupštine Fudbalskog kluba Radnički 1923, više puta zakazivane, pa odlagane, konačno je i taj posao u redovima „crvenih“ završen. Epilog svega – dva zasedanja.

Prvo, prošlog četvrtka, kada je Skupština ponovo morala da se odloži zbog nedostatka kvoruma, jer je prisustvovalo 40 od 73 članova, a za donošenje odluka bilo je potrebno 49 sportskih delegata.

Po Statutu kluba, ista Skupština zakazana je za sledeći dan, petak, na kojoj se okupilo 57 članova sa pravom glasa, pa je posao konačno obavljen. Smenjen je prethodni predsednik kluba Aleksandar Mitrović, koji je tu funkciju obavljao od jula do oktobra 2014. godine, a na njegovo mesto, jednoglasnom odlukom, postavljen je dotadašnji potpredsednik, profesor dr Petar Veselinović.

- Imam veliku tremu, pre svega zbog očekivanja, naročito navijača kluba kao i svih onih koji podržavaju i vole Radnički. Ovo je velika obaveza. Reći ću samo, da kada je Radnički u pitanju, ne kolebam se ni po kom osnovu. Moram samo da vas upoznam sa razlozima odlaganja Skupštine a oni se odnose na pregovore koji su se vodili sa potencijalnim investitorima, Nigerijcima, firmom jednom iz Beograda, i sada, najaktuelnije, Nemcima. Nisam učestvovao u tim pregovorima, to je posao čelnih ljudi grada Kragujevca, ali mislim da postoji perspektiva. Takođe, od lokalne samouprave očekujemo da sa predstavnicima Poreske uprave ispregovaraju o načinima otplate duga, kako bi se račun odblokirao a mi bukvalno počeli da živimo. Sve o čemu govorim, verujući da Radnički može da se oporavi, želim da oročim na rok od 90 dana, kada će situacija oko svega biti jasna. Tada ću tražiti da se ponovo održi Skupština, a ukoliko ne vidim Radnički na pravom putu, podneću ostavku, rekao je u svom obraćanju, odmah po izboru, novi predsednik kluba Petar Veselinović.

Veselinović je imenovao i šest članova novog Upravnog odbora, potpredsednika Nemanju Dimitrijevića diplomiranog ekonomistu, i članove,  Aleksandra Busarca, diplomiranog pravnika, Aleksandra Simića, vlasnika Silke, Miloša Obradovića, privatnog preduzetnika, vlasnika MG inženjeringa i Aleksandra Ivanovića, zaposlenog u odeljenju Ministarstva prosvete u Kragujevcu. Sedmi član Skupštine biće predložen iz redova navijača. Ostala mesta, do 11 ukupno, koliko broji Upravni odbor, uz jednu funkciju potpredsednika, rezervisani su za strateške partnere.

Na Skupštini kluba saopšteni su i detalji vezani za najbolniju tačku Radničkog, a to su dugovanja. Kako je u izveštaju navedeno, klub duguje 185,7 miliona dinara, ili, nešto manje od 1,6 miliona evra. Najveća su za porez i iznose 79,4, bivšim igračima i trenerima duguje se oko 40 miliona dinara, sadašnjim 20, a tu su još i dugovanja po sudskim sporovima u iznosu od skoro 25 miliona dinara, dobavljačima 19 miliona i tako dalje.

Što se priliva tiča, očekuju se sredstva od transfera Filipa Kostića u iznosu od 187.500 evra, kao i od fudbalskog kluba Partizan za igrače Petrovića i Tomića od 5,5 miliona dinara.

Sve su to problemi, kako je zaklučeno na Skupštini Fudbalskog kluba Radnički 1923, koji moraju da se rešavaju u saradnji sa svim segmentima u Kragujevcu, kako prijatelja kluba, potencijalnih investitora, tako i lokalne samouprave.