Becin ples sa vukovima

Becin ples sa vukovima

SVE drugo se moglo očekivati u srpskom večitom derbiju, ali nikako ono što se dogodilo u nedelju na stadionu BASK-a u Beogradu. Posle donekle ravnopravne borbe u prvom poluvremenu, Kragujevčani su se u nastavku praktično poigravali sa velikim rivalom.

Konačan rezultat bio je više nego ubedljiv, 53:29, po deonicama 10:10, 7:16, 6:14, 5:13, što je i prava slika odnosa snaga dve ekipe u 12. srpskom super bolu. Tako su Veprovi osvojili šestu titulu prvaka države, prvu posle 2010. Godine, kada su na „Čika Dači“ savladali istog rivala.

Na početku se činilo da će utakmica biti izjednačena, a tome su doprinelizvesne nesigurnosti u kragujevačkoj odbrani. Domaćin je uspeo da to iskoristi i povede sa 10:3, ali u nastavku „rupe“ u odbrani su „zarpljene“, a Andreas Beca sa dva ulaska u N zonu i Petar Goić još jednim uspešnim šutem za fild gol, doneli su preokret. Do odlaska na odmor Gabrijel Čejmbers iskoristio je odličnu igru kvoter beka DŽejmija Blanta i doneo gostima pristojnu prednost. 

U nastavku simultanka francuskog reperezentativca u redovima Veprova. Beca je na terenu radio šta je hteo, bio neuhvatljiv za već raspalu odbranu Vukova i do kraja utakmice zabeležio još četiri tač dauna, ukupno šest, čime je zaslužio titulu ubedljivo najboljeg igrača utakmice. Svakako, savršeno je funkcionisala i odbrana kragujevačke ekipe, koja je protivničkog „diirigenta“  DŽona Uribea onemogućila da upošljava saigrače, pa ukoliko je i dolazilo do nekog opasnijeg hvatanja ili trčanja, akcije bi bile prekidane već u začetku.

Tako je na više nego ubedljiv način šampionski pehar vraćen u Kragujevac. Ekipa je dobro vođena, u pravi čas pojačana, pa je bez obzira na velike probleme u samom funkcionisanju kluba, napravljen veliki uspeh. 
 

Dvojica najboljih
TRENERI prvoligaških klubova po običaju izabrali su najbolje igrače u prvenstvu države na pojedinačnim  mestima za sezonu 2016. 
Na listi najboljih našla su se dvojica igrača Divljih Veprova. Za najboljeg tajt enda lige proglašen je Stefan Đurić, dok je Milorad Novaković prvi igrač defanzivne linije.