Zaslužili bod – zbog publike

Zaslužili bod – zbog publike

 

 

KRAGUJEVAC - Stadion: „Čika Dača“. Gledalaca: oko 2.000. Sudija: Milan Mitić (Leskovac). Strelac: Tufegdžić u 31. minutu. Žuti kartoni: Vidović, Amani, Andrić (Randički 1923), Petronijević, Obrenović, Cakić (Sinđelić). Crveni karton: Lukić (Radnički 1923) u 95. minutu.

RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, Miljuš (od 46. minuta Dragačević), Ilić, Petrović, Nedović, Vidović, Đurđević, Vićentijević (od 81. minuta Andrić), Ivković (od 22. minuta Lukić), Amani.

SINĐELIĆ: Simić, Kričak, Tošić, Cakić, Branković, Šapić, Stanković, Petronijević (od 68. minuta Obrenović), Ivanović (od 78. minuta Vukčević), Tufegdžić (od 86. minuta Stojanović), Lekanić.

 

SVI uslovi za dobru utakmicu, i eventualni trijumf, bili su tu. Dobar protivnik, dobra serija rezultata, publika, koja je došla u velikom broju, čim su rezultati, naravno tu, lepo vreme…

Pa čak i prva prilika koju je u 14. minutu imao Afrikanac u redovima “crvenih đavola”, Bostan Amani, koji je, za kratko vreme, “kupio” srca kragujevačke publike. Kompletan utisak “pokvarili” su gosti iz Beograda, koji su iskoristili priliku da u 31. minutu postignu gol, i urade šta je trebalo – sačuvaju tu prednost do kraja utakmice.

To, ipak nije bilo lako. Istina, napadali su igrači Radničkog, i u prestalih 14 minuta prvog poluvremena, i čitavo drugo poluvreme ali lopta nije htela u gol. Blokirali su fudbaleri Sinđelića pokušaje kragujevačkih napadača Đurđevića i Amanija, pokušavali su “crveni” i udarcima iz daljine, pre svih, Lukić, Miljuš i Dragačević, ali nije išlo. U par navrat, nisu se dobro pred golom gostiju snašli ni Đurđević, Ilić i Petrović.

Najizgledniju priliku Kragujevčani su imali u 65. minutu utakmice, kada je Amani, efektno šutirao glavom, u padu, a golman Sinđelića pokazao da je na visini zadatka.

Na kraju, ponestalo je i snage, a tada proradi nervoza, pa je epilog završnice bio i taj što je igrač Radničkog, Lukić, zbog crvenog kartona morao da napusti igru samo minut pre kraja susreta.

Sledi novo gostovanje Radničkog, koji će vec u subotu igrati u Novom Pazaru protiv istoimene ekipe.