Od očaja do sjaja


SUPER LIGA SRBIJE
CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI 2:3

 BEOGRAD - Hala: USC „Voždovac“. Gledalaca: 150. Sudije: Radovanović (Stara Pazova), Leko (Novi Sad). Rezultat po setovima: 25:23, 26:24, 22:25, 17:25, 12:15.
CRVENA ZVEZDA: Tadić 1, Stoković, Gmitrović 28, Mašulović 10, Petrović 4, Nejić 4, Jovanović, Dodić, N. Pavlović 1, Trifunović (libero), Andonović, D. Pavlović 10.
RADNIČKI: Glavinić 3, Veljović 5, Goić 8, Žugić 21, Pantović, Pejčić, Stevanović 17, Matić 9, Pantelić (libero), Opačić 9, Radivojević 5, Krstić.

 POSELDNJI voz uhvatili su odbojkaši Radničkog u susretu sa Crvenom zvezdom, iskoristili najpre opuštenost rivala, kasnije svoje iskustvo i, naravno, nešto kvalitetniji sastav, te uspeli da od 0:2 u setovima i 4:9 u trećoj deonici izbore pobedu. Ona je došla u pravi čas, posle veoma lošeg prošlonedeljnog izdanja u susretu sa Subotičanima, te se u smiraj godine, ostaju još dva prvenstvena kola i polufinale kupa, ulazi sa pobedničkim ambijentom.
 Prvu polovinu meča obeležio je korektor „crveno - belih“ Gmitrović, koga blokeri gostujućeg sastava nikako nisu mogli da zaustave. Nizao je poene, držao svoju ekipu u pobedničkom ritmu i činilo se da će ih za kratko vreme dovesti do maksimalne pobede. Doduše i Kragujevčani su bili solidni u prve dve deonice, ali nedovoljno za bar nerešen rezultat. Sredinom trećeg seta „crveni“ su najzad sastavili blok kako bi to trebalo da izgleda, učvrstili odbranu i minus od pet poena pretvorili u svoje vođstvo od 19:17. U tom trenutku Veljović je „ubacio“ as u teren, što je poremetilo Beograđane na duže vreme. Pokušavali su „crveno - beli“, ali neuspešno, da u četvrtoj deonici dođu do pobede, ali baš tada je Radnički odigrao najbolje, najsigurnije i brzo izjednačio rezultat. U taj breku bilo je nekoliko promena u vođstvu, ali poslednju, najznačajniju, obezbedio je Matić poenom za dve meč lopte, koje su realizovane posle greške Nejića u napadu.
 Veoma značajna pobeda za dalji prodor ka vrhu ostvarena je na terenu veoma neugodnog rivala. Potvrda dobre igre trebalo da usledi već narednog vikenda u Staroj Pazovi, u susretu sa ekipom Jedinstva.
 

 

KUP SRBIJE
Ponovo „crveno - beli“

 ŽREB je odlučio da u smiraj godine Radnički još jednom, posle prvenstvenog okršaja, „ukrsti koplja“ sa Crvenom zvezdom. Ovoga puta na redu je dvomeč u polufinalu Kupa Srbije, 26. i 28. decembra. U prvom susretu ekipe će odmeriti snage u kragujevačkom „Jezeru“, dok je revanš dva dana kasnije na Voždovcu.
 Drugi polufinalni par čine dve trenutno najbolje srske ekipe, Novi Pazar i novosadska Vojvodina.