Dobri – uprkos porazu

VRŠAC – KKK RADNIČKI 88:79

KRAGUJEVČANI su dobro odigrali utakmicu petog kola Košarkaške lige Srbije protiv Vršca, na njegovom terenu, i uprkos porazu pokazali da trenutno stanje, a to je, sve porazi, mogu u nastavku takmičenja da poprave. Iskreno, više se i nije moglo u duelu sa trenutno najboljom ekipom lige.
Tome je doprinela i smena trenera u redovima „crvenih“. Kako se i najavljivalo, Zoran Todorović je otišao, a trenersku palicu preuzeo je Bojan Kusmuk, koji je u dosadašnjoj karijeri predvodio Dinamik, Slogu, Veliku Planu, Napredak, a trenersko internacionalno iskustvo započeo je u Rumuniji.
Radnički je tokom čitavog susreta odlično parirao Vrščanima, trenutnom lideru prvenstva i ABA 2 takmičenju. Igralo se egal tokom prve četvrtine, ali su domaćini na pauzu ipak otišli sa četiri koša prednosti – 21:17. Odličnom igrom u nastavku, pre svega Karadžića i Kljajevića, „crveni“ su, u 17. minutu utakmice uspeli da priđu domaćinu na samo poen razlike – 31:30.
Držali su se Kragujevčani i u prvoj polovini treće četvrtine, gubivši sa svega 41:39, ali su u nastavku posustali, što su Vrščani iskoristili da do kraja ovog dela igre stignu na bezbednih 13 poena razlike - 68:55. U poslednjoj četvrtini, serijom od 7:0, zahvaljujući pre svega dvema trojkama Popovića, Radnički je uspeo da smanji prednost domaćina na 74:67, ali to je bilo sve što su „crveni“ mogli u ovom susretu.
Najefikasniji u kragujevačkom timu bio je već pomenuti Popović, koji je postigao 18 poena, od toga četiri trojke, a zabeležio je i sedam skokova i tri asistencije. Uz njega, dobar je bio i Kljajević koji je dodao 16 poena, uz osam skokova i četiri asistencije.
U narednom, šestom kolu, koje na programu u nedelju, KKK Radnički će ponovo gostovati, ovog puta ekipi novosadske Vojvodine.