Jedna lasta…

Jedna lasta…

PRVA LIGA

PORAŽENE su, i to ubedljivo, košarkašice Šumadije, u drugom kolu Prve lige za dame, od ekipe Radivoj Korać u Beogradu sa 30 poena razlike – 93:63.
Nije izgledalo tako, bar prvih pet minuta, gde se igralo uglavnom egal. Zatim su usledile dve serije Beograđanki za već 18 poena razlike posle prve četvrtine – 32:14. U nastavku, nešto slično, pa se na odmor otišlo sa debelim minusom od 25 koševa razlike – 54:29.
U drugom poluvremenu Šumadinke su se malo konsolidovale, odlično su parirale iskusnim igračicama Radivoja Koraća, pa su treći period igre uspele da remiziraju – 20:20. Dobro su se držale i u poslednjoj četvrtini, ali nisu uspele da smanje veliku razliku.
Interesantno je da je najefikasnija košarkašica bila baš iz redova Kragujevčanki, Natalija Spaić, koja je za 40 minuta igre postigla više od polovine poena za svoju ekipu, čak 32. Ostale su, po kompletnom učinku, bile daleko ispod proseka.
U  narednom, trećem kolu Prve lige, košarkašice Šumadije će u subotu, u hali „Gordana Goca Bogojević“, ugostiti niški Student.