Ima potencijala za nešto više

Ima potencijala za nešto više

 PROZIVKOM igrača, koju je u ponedeljak u prostorijama Fudbalskog kluba Radnički 1923, obavio novi trener, nekadašnji proslavljeni igrač beogradskog Partizana Darko Tešović, u prisustvu predsednika kluba Aleksandra Simovića i njegovih saradnika, zvanično su otpočele pripreme za novu prvoligašku sezonu.

Na spisku novog šefa fudbalske struke kragujevačkih „crvenih“ našlo se 32 igrača, sa kojima će se u narednom periodu raditi, kako na pripremi tako i na njihovom statusu, jer su mnogi tu na proveri.
-Da ne mislim da nema potencijala za nešto više sa ovom ekipom, ne bih ni dolazio u Kragujevac. Nisam trener „terorista“, volim fudbal, a od igrača tražim samo tri stvari: disciplinu, odgovornost i strpljivost. Volim fudbal i očekujem isti stav i od igrača. Imamo mogućnost da zajedničkim radom napravimo nešto više. Ja sam spreman za to. Što se konkurencije tiče, neka oni razmišljaju o nama, bio je odlučan na samom startu priprema novi trener „crvenih“ Darko Tešović.
Kompletne pripreme fudbaleri Radničkog 1923 obaviće u Kragujevcu, gde, kako kažu u ovom klubu, postoje svi potrebni uslovi za to. U periodu od 21. jula do 4. avgusta Kragujevčani će odigrati pet prijateljskih utakmica i to sa Jedinstvom iz Paraćina, gradskim nižerazrednim rivalom Vodojažom, Trajalom iz Kruševca, Slogom iz Požege, a kao generalna provera pred start prvenstva, biće duel sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca.
Prvenstvo Prve lige počinje 11. avgusta, kada će Radnički 1923, u prvom kolu, ugostiti Slobodu iz Užica.