„Crni“ sudija Mitic

„Crni“ sudija Mitic

PROLETER - RADNIČKI 1923 2:0 (0:0)NOVI SAD - Stadion: „Slana bara“. Gledalaca: 500. Sudija: Milan Mitić (Leskovac). Strelci: Lambulić u 47. i Novaković u 80. minutu iz jedanaesterca. Žuti kartoni: Šćepanović, Nikolić, Mirosavljev (Proleter), Varjačić, Vićentijević, Marković, Nedović (Radnički 1923). Crveni karton: Nedović (Radnički 1923).
PROLETER: Stanivuković, Đuković, Nikolić, Andrejević, Lambulić, Plavšić, Ilić, Šćepanović (od 75. minuta Čolović), Mirosavljev (od 84. minuta Ćurko), Novaković, Peralović (od 78. minuta Lukić).
RADNIČKI 1923: Stefanović, Varjačić, Dragačević, Marković, Petrović, Nedović, Vidović, Alksijević (od 68. minuta O. Ilić), Gavrović (od 54. minuta Maksimović), Đurđević, Vićentijević (od 78. minuta Lukić).

OGORČENI su bili fudbaleri i uprava Fudbalskog kluba Radnički 1923, posle utakmice 13. kola Prve lige, koju su „crveni“ igrali u Novom Sadu protiv Proletera, i izgubili rezultatom 2:0. Time su prekinuli uspešan niz ove jeseni na gostujućim terenima, jer su u pet prethodnih utakmica bili neporaženi.
Peti međusobni duel ove dve ekipe, u poslednjih sedam godina, u kojima je Proleter bio uspešniji (dve pobede, dva remija i jedan poraz), obeležila je ravnopravna borba. Domaćini su poveli početkom drugog poluvremena, posle kornera sa desne strane, kada je Lambulić matirao golmana Radničkog Stefanovića, a sve što se dešavalo posle toga, delom je sadržano i u obraćanju čelnika kragujevačkog kluba u kome se, između ostalog, kaže: „- Zahvaljujući "gospodinu" Mitiću, glavnom sudiji i glavnom akteru današnje bruke i krađe, koji nam, slučajno ili ne, sudi već peti put ove sezone, pri čemu smo na svakoj od tih utakmica oštećeni, pala je velika senka na regularnost lige u kojoj se takmičimo. Iako smo danima upozoravani na današnji scenario, verovali smo da će pobednika ovog duela odlučiti igrači na terenu, a ne poslušnici u crnom!”
Istina, ako sa te strane pogledamo činjenice, na četiri utakmice koje je sudio ovaj arbitar iz Leskovca, Radnički 1923 je kao domaćin u dva navrata osvojio samo bod (protiv Sinđelića 0:1 i TSC-a 2:2), i isto toliko na strani (protiv Temnića 2:2 i već pomenuti poraz od Proletera).
Interesantno je napomenuti da je arbitar iz Leskovca Milan Mitić, od prošle godine na listi najboljih sudija Srbije, te da je, istovremeno, i predsednik Gradskog fudbalskog saveza sudija iz tog grada.
Bilo kako bilo, Kragujevčani moraju da nastave dalje. Već u subotu, u okviru pretposlednjeg, 14. kola jesenjeg dela Prve lige, “crveni” će, od 13 sati, ugostiti Bežaniju.
.