Kad se propuste sanse

Kad se propuste sanse

   ČAČAK – Stadion: Gradski. Gledalaca: 1.000. Sudija: Marko Ivković (Valjevo). Strelac: Otašević u 90. minutu. Žuti kartoni: Šutić, Janjušević, Maslarević (Sloboda), Ilić, Lalić (Radnički 1923).

  BORAC: Mišić, Janjušević, Otašević, Filipović, Tasić, Fićović, Šutić, Kuveljić, Perić, Bogićević, Tripković.

RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, Petrović, Ilić, Lalić, Todorović (od 85. minuta Aleksijević), Markišić, Dimitrić, Ratković (od 67. minuta Cvjetinović), Lukić (od 60. minuta Maksimović), Vujasin.

PROPUSTILI su priliku kragujevački fudbaleri, može se tako reći, da iz Čačka donesu ceo plen, u susretu koji se igrao u okviru drgog kola Prve lige. Naročito imajući u vidu prvih 45 minuta ove utakmice u kojoj su „crveni“ bili bolji rival, a uz to, mogli i da postignu nekoliko golova.

No, da krenemo redom. Već u šestom minutu utakmice Lukić nije kaznio grešku odbrane domaćina, kada je iz idealne pozicije loše šutirao. Nekoliko trenutaka kasnije, isti igrač je odčino centrirao sa desne strane, ali se na suprotnoj nije snašao mladi Todorović. U 12. minutu precizno i veoma dobro šutirao je Vujasin, ali je golman Borca uspeo nekako da ukroti udarac najboljeg igrača „crvenih“.

Domaćin je prvu ozbiljniju priliku imao u 34. minutu susreta kada je Perić šutirao, a lopta se od igrača Petrovića, koji je pokušao da izblokira taj udarac, odbila i pogodila prečku.

Zatim, još nekoliko prilika fudbalera Radničkog. U 36. minutu utakmice Lukić ponovo nije iskoristio grešku odbrambenih igrača Borca, kada je promašio prazan gol. Isti igrač nije dobro reagovao ni minut kasnije na idealan centaršut Varjačića, da bi se u finišu prvog poluvremena propisno obrukali i Ratković i Todorović, koji nije iskoristio situaciju kada se našao sam pred golmanom domaće ekipe, da postigne pogodak.

I, kako to biva u fudbalu, stiže kazna. Istina, Čačani su igrali znatno bolje u drugom poluvremenu, i to krunisali golom u 90. minutu utakmice. Kuveljić je odlično ubacio loptu sa strane, a najviši u skoku u šesnaestercu Kragujevčana bio je Otašević, koji je poslao loptu iza golmana Radničkog Raičevića.

Nadali su se „crveni“ da bi mogli, eto, do iznenađenja u ovom kolu, što je, po prikazanom, realno i moglo da se desi, imajući u vidu situaciju u kojoj se nalazi Borac, i činjenici da je ostao, posle ispadanja iz Super lige, bez većeg broja igrača. Još jednom se pokazalo, da pobeda, ipak, treba da se „zaradi“ na terenu.

Već u subotu, u okviru trećeg kola Prve lige Srbije, „crvene“ očekuje prvi pravi ispit. Na „Čika Daču“ dolazi Inđija, ekipa koja je „prepustila“ svog kapitena Vujasina, ove sezone Radničkom. Susret počinje u 17 sati.