Sampion srbije odbranio titulu u 13. srpskom super bolu

Sampion srbije odbranio titulu u 13. srpskom super bolu

DIVLJI VEPROVI - VOJVODE 24:16
Preokretom do pehara

 KRAGUJEVČANI su najbolji u Srbiji. To je rezime finalne utakmice plej ofa za titulu državnog šampiona u 2017. godini odigrane u subotu na centralnom terenu stadiona „Čika Dača“ u Šumaricama. Veprovi su na pravi način iskoristili prednost domaćeg terena, ali i svoj ipak veći kvalitet u odnosu na Novosađane. Rezultat po deonicama bio je 0:3, 7:13, 14:0, 3:0. Ovo je sedmi put u kratkoj istoriji srpskog američkog fudbala da Veprovi pobeđuju u Super bolu, pa su tako i dalje na samom vrhu lestvice najuspešnijih srpskih ekipa.
Ipak, nije krenulo sjajno. Domaćin je zaigrao mnogo bolje od rivala, ali dva dobra napada nije uspeo da materijalizuje. U prvom su, umesto da četvrti pokušaj završe fild golom, krenuli u neuspešan napad, a ubrzo zatim Petar Goić nije realizovao udarac za tri poena. To je „razbudilo“ Vojvode, dalo im krila, te su zaigrali izvanredno u odbrani. Napad im još uvek nije najbolje funkcionisao, što potvrđuje nerazumljivo istrčavanje Tihomira Todorova sa loptom u aut kada je apsulotno neomatan došao do linije gola. Ipak, Goran Zec je bio priseban i šutem sa 19 jardi doneo 3:0 svom timu.
U drugoj deonici sledi dominacija gostiju, a briljirao je u tim trenucima nezaustavljivi DŽermajkl Selders sa dva tač dauna. Činilo se tada, bilo je 0:16, da je pehar već „otputovao“ u Novi Sad, no Kragujevčani se ipak nisu predali. Najpre je Filip Nedeljković uhvatio odličnu loptu Daltona Olivera za prve poene tri minuta pre odmora, a onda je Đorđe Petrović presekavši pas novosadskog kvoter beka u zoni pogotka spasao svoju ekipu većeg zaostatka.
Treća, pokazalo se kasnije, odlučujuća deonica krenula je bez mnogo žara. Uspavanku su prekinulu Novosađani greškama u seriji. Prvu veliku napravili su lošim kretanjem u napad, zatim je usledio ofsajd, što je dovelo Kragujevčane na 13 jardi do gola. Dalton Oliver i Strahinja Stepović znali su da iskoriste poklon i uveli utakmicu u neizvesnost. Domaćin je tada najzad krenuo sa prepoznatljivo snažnom odbranom, ruke igračima sa druge strane su se „vezale“, te su, posle još jednog lošeg snepa, Veprovi drugim tač daunom Filipa Nedeljkovića prešli u vođstvo - 21:16.
Videlo se već tada da Vojvode nemaju snage za preokret. S druge strane, šampioni su odigrali poslednju četvrtinu pametno, držali loptu u svom posedu i čekali da protekne što više vremena. U svoj konto Goić je dodao još jedan fild gol, te tako „zapečatio“ sudbinu gostiju u 13. finalu plej ofa državnog šampionata.
Veprovi su zasluženo odbranili titulu. Ona je došla kao nagrada za organizovanost i kvalitet, a najviše kao nagrada za izdržljivost u borbi sa nedaćama i nerazumevanjima na terenu, ali i oko njega.
 

 

Novaković MVP finala
 KAPITEN Divljih Veprova, Milorad Novaković, proglašen je za najboljeg igrača finalne utakmice plej ofa za državnog prvaka. Statistički to je izgledalo ovako: imao je 10,5 teklova, kvoter beka protivničke ekipe Kristofera DŽefrija „sekovao“ je četiri puta, dva puta samostalno, dva puta uz asostenciju za minus od 26 jardi.
- Zaista mi znači ovo priznanje, ali najbitnije je ipak da smo osvojili titulu. To je bio glavni cilj u ovoj sezoni, a MVP priznanje došlo je kao nagrada, ali uz pomoć cele ekipe. Publika je videla pravi spektakl i prelepu utakmicu.
Finale su igrala dva trenutno najbolja sastava u Srbiji i niko nije mogao da očekuje lak put do pehara. Iako smo loše stratovali, bilo je 16:0 za Vojvode, uspeli smo da se priberemo, skupimo redove i dokažemo da se trudom, voljom i željom sve može postići.
Zahvalio bih se publici koja nas je bodrila sa tribina po velikoj vrućini. Hvala još jednom svima koji su bili uz nas, nadam se da su uživali - rekao je posle utakmice najbolji defanzivac lige u 2017. godini za klupski sajt.


 

Priznanja trojici Veprova
 TRADICIONALNO uoči finala plej ofa treneri klubova Prve lige Srbije svojim glasanjem biraju najbolje pojedince u takmičenju. Ove godine nagrade su osvojili i trojica igrača kragujevačke ekipe. Za najboljeg hvatača prvenstva proglašen je Strahinja Stepović, najbolji igrač defanzivne linije je Milorad Novaković, a Petar Goić je dobio priznanje kao prvi kiker, odnosno panter.
Titulu najboljeg igrača lige poneo je Aleksandar Borković, član Indijanaca iz Inđije, a trenera učitelj Vojvoda Vladislav Petković. Najbolja ekipa, zna se, su Divlji Veprovi.