Nagrada „Milutin Bojić” za mlade pesnike, koju je ustanovila biblioteka „Milutin Bojić” uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, dobila je svog novog laureata. 

Jednoglasnom odlukom stručnog žirija u sastavu Mileta Aćimović Ivkov (predsednik), Slađana Ilić i Darko Daničić, za pobednika ovogodišnjeg konkursa proglašen je kragujevački pesnik Radomir D. Mitrić.

Mitrićev ciklus pesama „Na putu za Hesperiju” ocenjen je kao najbolji u konkurenciji 149 pristiglih prijava na konkurs. Pored Mitrićeve poezije, u najuži krug izbora ušle su i pesme Ana Marije Grbić, Irene Plaović, Aleksandre Radičević i Branislava Živanovića. 

Konkurs za nagradu „Milutin Bojić” naišao je na veliko interesovanje mladih pesnika u regionu. Pristigle su prijave iz Republike Srpske/BiH, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske, a među kandidatima je bilo i pesnika iz dijaspore. Prijave je poslalo i nekoliko pesnika najmlađeg uzrasta, od 10 ili 11 godina.

Nagrada predviđa da biblioteka „Milutin Bojić” pobedniku štampa knjigu poezije.
Prošlogodišnjoj pobednici Nagrade „Milutin Bojić”, studentkinji iz Čačka Milici Milosavljević, iz štampe je upravo izašla knjiga pesama „Tamne intimnosti”, koja je nedavno predstavljena u ovoj beogradskoj biblioteci.  

Radomir D. Mitrić rođen je 1981. godine u Jajcu, u Bosni i Hercegovini. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Banjaluci, na Katedri za književnost. Pisanjem se bavi od svoje četrnaeste godine, a poezija mu je objavljivana u brojnim časopisima i prevođena na engleski, nemački, francuski, italijanski, španski, ruski i bugarski jezik. O njegovoj poeziji objavljeni je mnoštvo književnih prikaza.

Za književni rad dobio je brojna priznanja, a do sada je objavio pet knjiga poezije