KRAGUJEVČANI U „MALOM DNEVNIKU”

Mali-veliki dopisnici sa Lepenice

KRAGUJEVČANI U „MALOM DNEVNIKU”

Članovi dramskog studija „Petar Pan” postali su dopisnici emisije „Malog dnevnika”, koja se emituje svakog radnog dana, na Prvom programu RTS-a. Jednom nedeljno, počev od kraja januara, mali glumci ovog studija snimaju priloge iz Kragujevca, a tema su im različite. U prvim prilozima koje je publika mogla da vidi u ovoj kratkoj emisiji zabavno-informativnog karaktera za decu, ali i odrasle, mladi glumci ovog dramskog studija, koji vodi glumac Petar Lukić, 

Bavili su se Boračkim kršom, „kišom oko Kragujevca”, violinama...
- Do saradnje je došlo slučajno i nizom srećnim okolnosti - preko Mirjane Trebinjac, koleginice sa klase, koja radi u UMS-u u Beogradu, koja i bira decu za „Mali dnevnik”. Stupili smo u kontakt, razmenili brojeve telefona i vrlo brzo je došlo da saradnje. Već 27. januara emitovan je i prvi prilog, a gledaoci mogu da očekuju iscrpne „izveštaje”, na razne teme, sa, naravno, komičnim obrtom, započinje priču Petar Lukić. 

Prema njegovim rečima, mali dopisnici iz Kragujevca baviće se nesvakidašnjim zanimanjima, starim zanatima, zanimljivostima koje pruža naš grad, uspešnim mališanima, zdravim navikama, pravilnim odrastanjem i svim ostalim temama koje privlače pažnju dece, a i odraslih. 

- Deca su oduševljena, osim što su veliki fanovi emisije, sada su i deo nje. Vrlo su profesionalni, odgovorni, a opet vrlo opušteni i prirodni. Nestrpljenje je veliko, kaže Lukić.  
Izbor tema je veliki, a u dogovoru sa urednikom emisije, Goranom Jovanovićem, praviće se odabir priloga, a svako dete svojim talentom prilogu daje poseban pečat.
- Mi imamo slobodu u izboru tema, tako smo do sada većš napravili priloge vezane za to kako se prave violin, kako očističiti Borački krš, ili da li na posao prodaje kišobrana utiče izreka „Kao kiša oko Kragujevca”, kaže Lukić.  

Do sada su emitovani prilozi Nine, Anastasije, Strahinje i Save. A ovi mališani se trude da „svojim jezikom” prenesu najvažnije vesti i donesu što bolje izveštaje sa terena. Svi u glas nam kažu da su oduševljeni što rade ovu emisiju, kao i da nije teško biti novinar. 
- To je super, zabavni posao, kažu nam svi u glas. 

Inače, emisija se emituje svakog radnog dana, na Prvom programu RTS-a od 18.20 časova, a reprizno na Drugom programu, svakog radnog dana od 8.10, kao i subotom od 8.40 časova, kada se emituje, „Specijal” koji čini svih pet emisija iz prethodne sedmice.