Izložba „Materijal” autorke Angeline Perić otvorena je u galeriji SKC-a, a ovdašnja publika moći će da je pogleda do 25. juna. 

Sa željom da skrene pažnju na masovno prisustvo tekstila u današnjem društvu, ova umetnica izgrađuje male tekstilne forme na kojima prvenstveno ističe taktilne vrednosti materijala, njegovo svojstvo koje ostaje neprimetno unutar njegove industrijske proizvodnje. 

Da bi se stavile u prvi plan pomenute vrednosti potrebno je da se tekstil oplemeni korišćenjem različitih tehnika koje mu omogućavaju da zadobije autentičnu strukturu. 

- Forme koje stvaram treba smatrati kao minijaturna apstraktna dela koja dovode u pitanje jasnu nit koja razdvaja materijal od umetničkog dela. Istovremeni isticanjem detalja dezena se u prvi plan stavlja atmosfera koju sa sobom nosi tekstilni materijal, kaže ova mlada umetnica.

Angelina Perić (1987) diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti na Odseku za dizajn tekstila 2012. godine. Master studije je završila 2013. godine na predmetu Dizajn štampanog tekstila. Pored dve samostalne izložbe učestvovala je na više grupnih izložbi u zemlji. Trenutno radi kao kao saradnik u nastavi na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, a prošle godine postala je kandidat za člana ULUPUDS-a.