U sezoni proslava maturskih svečanosti ove godine jedna se izdvojila iz uobičajenog klišea. Naime, nekadašnji učenici Osnovne škole „Stanislav Sremčević”, generacija koja je završila osmogodišnju školu 1984. i ove godine slavi 35 godina mature, rešila je da jubilej obeleži drugačije nego što su to činili ranije. Predlog da njihovo druženje bude neobavezno i celodnevno u prirodi prihvatilo je njih tridesetak, pa su se predlagači latili posla. Iznajmili su autobus i pozvali sve zainteresovane iz njihove generacije da im se pridruže u jednodnevnom izletu.    
 Preko Fejsbuka je prosleđen poziv sledeće sadržine:
„Dragi Stanislavci,
Svi mi/vi koji ste spremni za nove izazove, a rođeni ste XXXX godine, autobus iznenađenja biće parkiran kod glavnog ulaza u našu osnovnu školu. Skupljamo se od 9.30 do 10 sati i u 10 krećemo...U subotu 15. juna.
Obucite se slojevito, sportski, i ponesite presvlaku za svaki slučaj. Obavezni su rekviziti poput frizbija, lastiša, lopte (za odbojku, košarku i fudbal), konopac za preskakanje, kredu da nacrtamo školice itd... i ćebence ili podloga za ležanje/valjanje na travi.
Obavezna je prva pomoć/domaća ljuta i lekovi za alergiju. Ko ima više od 18 godina može da ponese alkohol. Imaćemo ručak, ali ako vam mame i bake pošalju, kiflice, gibanicu ili pile, to je sasvim ok....
U autobusu svako može da sedi sa kim god želi, iako putnici nisu iz istog odeljenja. Dozvoljeno je poneti stare albume sa slikama, hvaliti se decom i muževima i ženama (ako ih imate).
Svet je lep kada sanjamo. Hajde zajedno da sanjamo”.
Program su osmislili sami, a prvo odredište gde su naparvili pauzu bio je manastir Vraćevšnica. Posle prijatnog dočeka i osveženja, nastavili su dalje, ka etno selu „Koštunići”, gde im je bila krajnja destinacija. Uz ručak, poneko pićence, kupanje u reci, obilazak etno muzeja i obavezno podsećanje na školske dane, svi su uživali, a ovo zadovoljstvo koštalo ih je svega 2.500 dinara.
Ovo je najlepša proslava mature do sada, složili su se „Stanislavci” i obećali da će i svaku narednu osmisliti na sličan način.